In den beginne – Danny

Scouts was een echte verademing voor mij. Je moet weten ik had één uur LO in de week en dat was veel te weinig. Als de Graalridders werden opgericht door Jef Lambert die een scouts wou oprichten in Merelbeke was ik direct enthousiast. Er was al een scouts, namelijk scouts Sint Hubertus maar dat was meer voor de Flora. Toen hij vertelde wat we zouden doen, namelijk klimmen, wandelen, kaartlezen, rivieren oversteken was ik heel snel verkocht. Scouts dat was avontuur. Dat zijn ook de zaken die ik mij het meeste herinner. Niet de saaie of oninteressante activiteiten, maar die keren dat je verloren gelopen was of met een deathride de paratoren naar beneden kwam.paratoren

We waren ook ooit eens op dropping op één of ander kamp. We waren verkeerd gelopen en het regende. Ideale omstandigheden dus. We passeerden een schuur en besloten om daar even te schuilen. In die schuur lagen er allemaal oude kranten. Wij hebben dat dan onder onze natte vesten gestoken. Dat krantenpapier isoleerde wat en slorpte wat vocht op. We warmden dan weer wat op en we waren er weer door.

“In die schuur lagen er allemaal oude kranten. Wij hebben dat dan onder onze natte vesten gestoken.”

Samen met Luc Van Den Broecke en Gibert Walraed van Scheldewindeke zijn we dan de scoutsgroep begonnen. Ondanks dat we redelijk jong weren, zaten we heel snel op hetzelfde niveau van andere scouts. Omdat onze leiding ons eerst op CIM cursus stuurde wisten wij heel snel hoe we een tent moesten opzetten, hoe we een tafelvuur moesten sjorren en al dat ander leuks.  Daarna leerden we dat aan elkaar. Ik heb als verkenner nog vrijwillig een cursus woudlopen en exploratie gevolgd. Met die kennis die we hadden opgedaan bij de verkenners ben ik dan een actieve en geëngageerde leider geworden.

PICT0085

Dat was belangrijk want ik denk dat een luie leiding luie leden geeft. Ik heb mijn leden dan alles proberen bijbrengen wat ik heb geleerd. Vooral dingen doen met weinig materiaal, zoals overnachten met gelegenheidsmiddelen. Ik heb zo ooit een vergadering inéén gestoken als verkennerleider. Aan de Plataan hadden ze heel wat bomen gesnoeid en er lag daar heel wat houtafval. Die avond zijn we daar met de verkenners naartoe gegaan en heb ik gezegd: hier gaan we slapen vannacht. Ik moet zeggen dat daar enkele heel vernuftige hutjes uit gekomen. Er is toen ook nog iemand komen kijken van het verbond en die mens was wel onder de indruk. Ik weet nog dat de verkenners zeiden: die hutjes zijn warmer dan tenten!

Wil je meer verhalen lezen over wat dat scouts is? Klik dan hier


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *