Optimisten en pessimisten – Danny

Wat mijn jaren bij de scouts mij geleerd hebben zijn toch enkele mooie dingen. Nu moet je wel weten, scouts was gelijk dat ik dat toen heb gezien maar nu ook nog voor een stuk zie. Het is een soort engagement dat je opneemt en bij je blijft. Door bij de scouts te gaan heb ik geleerd dat je niet alleen op de wereld bent. We maken daar samen deel van uit en we gaan die wereld proberen te beïnvloeden op een positieve manier. Dat positieve vind ik wel belangrijk. Je hebt twee soorten mensen: pessimisten en optimisten. Bij de scouts proberen we samen elkaars positieve kanten op te krikken. Zo houden we bij de scouts dat positieve vuur warm.

1965 Klimmen Groep

We deden dan ook van alles samen! Ik herinner nog goed dat bij het vertrek van het eerste buitenlands kamp van de verkenners naar Wales Paul Delacourt mij bij hem riep. Hij zei tegen mij: “Danny, jij bent de oudste en meest ervaren van de hoop. Zorg ervoor dat iedereen veilig terugkomt.” Ik zei tegen hem: “Neen, wij gaan ervoor zorgen dat we veilig terugkomen.”.  En we zijn ook veilig teruggekomen. Er was maar één gebroken arm!

Wil je meer verhalen lezen over wat dat scouts is? Klik dan hier