This body is in danger – Johan & Greet

Ik weet niet of de scouts mij naar de natuur getrokken heeft of dat het er altijd al heeft ingezeten. We waren in ieder geval overtuigd dat we zorg moesten dragen voor de natuur. Iedereen liep toen rond met T-shirts van Greenpeace met daarop: “This body is in danger”. Je bent jong en je gelooft nog in van die idealen die misschien op niets slaan.

535763_10151516096181726_387593386_n.jpg

We deden in ieder geval ons best om daarnaar te leven! Desnoods deden we schouwing 6 keer achter elkaar. Als we ergens kwamen zouden we niet durven weggaan als we dat niet proper achterlieten. Je moet dat nog altijd doen vind ik.

“Als je met zoveel bent dan heb je echt een impact op je omgeving dus moet je echt erop letten.”

Op kamp zei een aalmoezenier mij ooit: “Voor de moment zijn er ongeveer 2 000 000 scouts in Luxemburg.”. Als je met zoveel bent dan heb je echt een impact op je omgeving dus moet je echt erop letten: geen shampoobussen in het water, biologisch afbreekbare zeep voorzien en van die zaken. We gaven dat mee met de gasten, maar je mag het er ook niet in kloppen. Ze deden dat wel hoor. Een mooi voorbeeld: we waren op dagtocht en voor ons smeet iemand uit zijn wagen het plastiekje van zijn pak sigaretten. Onze welp raapte dat op en gaf dat terug aan die man: “Meneer u hebt iets laten vallen.”. En hij gaf hem het plastiekje terug.

Da’s ook gewoon echt niet moeilijk. Als je iets ziet liggen is het even veel moeite om erover te stappen dan van het op te rapen. Dan blijft alles mooier en kan je er meer van genieten! Nu genieten we er nog altijd van trouwens. Wij gaan nog altijd vaak gaan kamperen. Ik zoek zelf soms campings uit waar er geen gsm bereik is!

Wil je meer verhalen lezen over wat natuur was voor ons? Klik dan hier


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *