Zwalm – Roos

Wij gingen vaak naar de Zwalmstreek omdat het daar een mooie plek is: weids, puur, rustig en mooi. Kortom, de eerste mooie plek die in de buurt is. Naast de Scheldevallei natuurlijk, daar is het ook mooi maar dat ligt letterlijk in onze achtertuin. Daarnaar toegaan dat zou geen uitstap geweest zijn. Wij als scouts zochten graag die natuur op. Want hoe je het draait of keert: scouting dat is openluchtleven. Scouting voor mij dat waren droppings en dauwtrips buiten, wandelen in een bos en er een megafantasierijke tocht voor welpen van maken.

Willekens Marleen

Dat in de natuur trekken dat had misschien ook wel wat te maken met de tijdsgeest waarin we zaten. Dat waren de jaren 70! Wij waren kritisch tegenover autoriteit en de manier waarop toen geleefd werd. We vonden ons wel wat in het gedachtegoed van Agalev. We rebelleerden en misschien was die focus op de natuur wel onze soort van rebellie?

1958 Van Gysegem Roos (3)

In ieder geval hadden we een groot respect voor de natuur. Dat betekende dat we zorg moesten dragen ervoor. Eerst een goed kamp maar daarna een goede schouwing. Bij elk terrein dat wij waren werd er extra gecontroleerd of alles wel goed opgeruimd was! Alleen pico bello was goed!

Wil je meer verhalen lezen over wat natuur was voor ons? Klik dan hier


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *