Pionieren is een kakwoord – Peter

Scouts dat was voor mij vanalles en nog wat, en dan nog wat erbij. ’t Zijn activiteiten, iets te doen elke week met een enorme diversiteit, ’t zijn groepspelen, bosspelen, pionieren (wat Peter een enorm kakwoord vindt), sjorren, parcours opzetten, tenten, koken, kamperen, buitenlucht… Maar evengoed bezig zijn in de stad! Scouts zijn al veel veranderd. Het is een mix van traditie en verandering. Dat maakt het zo interessant.

18278378_10203416513010634_5271931774306524015_o

Het coole eraan is dat je vooral samen scouts maakt wat het is. ’t Is niet dat er daar ergens echt regels zijn voor vastgelegd. Je maakt het gewoon zelf en nog liefst zo plezant mogelijk. Zo hebben we ooit groepsraden georganiseerd dat iedereen verkleed moest komen als Arabier, of een groepsraad in het midden van een wei met gewoon wat kampvuur. Dan waren er natuurlijk wel altijd mensen van: “Huh, maar waarom doen wij dat allemaal?”. Gewoon omdat het kon! Dat zijn dan zo van die dingen dat je doet op de scouts.

“Eigenlijk, de tijd dat je in de scouts zit, leef je een beetje in een droom.”

Net als die keer dat we een quiz hadden georganiseerd op kamp in een paardenstal. Die was veel te klein en iedereen stond daar op elkaar. De helft in de paardenstront. En als we dan terugkeerden naar het kampterrein brak er een gigantisch gevecht waar we met aardekluiten naar elkaar begonnen te smijten. Zo van die zaken doen helpt je toch wel serieus in dingen te leren relativeren. We werkten gewoon samen naar één doel. Eigenlijk, de tijd dat je in de scouts zit, leef je een beetje in een droom.

Wil je meer verhalen lezen over wat dat scouts is? Klik dan hier


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *