Personages

Danny Crommelinck – Danny

Danny Crommelinck (°1953) is een geboren en getogen Merelbekenaar. Hij was bij de

danny

Graalridders sinds het prille begin in 1966. Daar werd hij overtuigd door toenmalig aalmoezenier Jef Lambert om scouts eens te proberen. Want 1 uur lichamelijke opvoeding volstond zeker niet voor de actieve Danny. Na jaren in leiding te hebben gestaan ging hij ook nog bij het verbond in het commissariaat gidsen en verkenners en hij was één van de stichtende leden van SOL – service open luchtleven -.

 

 

 

 

 

Rosine Van Gysegem – Roos

roos

Rosine Van Gysegem (°1958) zat bij de Graalridders van 1975 tot 1982. Ze weet niet meer wie of wat haar er heeft aan toe gezet om bij de scouts te gaan en dat vindt ze erg jammer. Ze is een beetje een laatbloeier omdat ze pas bij de jin in de scouts is gekomen.

Wat wel zeker is, is dat daar haar enthousiasme en haar aanstekelijkheid tot vandaag het vuur van de Graalridders-Gudrun warm houdt.

 

 

 

 

 

Johan Verhelst & Greet Flo

foto site

Johan (°1974), de eigenzinnige huskie en nog steeds scout in hart en nieren is begonnen bij de kapoenen en geëindigd als materiaalmeester. Hoeveel jaren hij bij de leiding stond is hem niet meer bekend, maar het waren er veel. Want velen niet weten is dat hij eigenlijk zijn scoutscarrière begon bij scouts Sint-Hubertus en dat hij verhuisde naar de Graalridders als jongverkenner.

Greet (°1972) is enkele jaren ouder dan Johan en draagt zelf twee totems. Olijke zebra, gekregen bij de Graalridders maar ook vurige hinde. Die totem ontving ze op een ID-kamp tijdens een monitorcursus. Op haar oude foto’s zien we ze nog vaak zonder bril, want toen droeg ze lenzen. En laat nu net dat de aanleiding geweest zijn waarmee Johan een eerste afspraakje met haar heeft kunnen versieren.

 

Peter Bosschaert – Peter

BETER

Peter Bosschaert (°1981), geboren en getogen Merelbekenaar vervoegde de Graalridders-Gudrun in ’87 als kapoentje. Hij overliep alle takken om dan thuis te komen in de leiding.

Daar stond hij als jonggidsenleider en twee jaar als welpenleider. Dat vond hij zo leuk dat hij toen besliste om samen met Sara Vandenbulcke groepsleider te worden voor de volgende 3 jaar. Die opgedane ervaring wou hij graag nog doorgeven aan andere scoutsgroepen dus besloot hij om nog een jaartje districtscommissaris er bovenop te doen. Het was niet voor niks dat zijn ouders soms zeiden dat ze blij waren om hem te zien voor het eten.

Zijn totem is zorgzame oeistiti, een klein aapje. Dat stond voor zorgzaam, goedlachs, altijd bezig als de rest wat meer op zijn gemak was. Misschien een soort van streber? Een oeistiti kan soms wel wat irritant zijn, en daar kan Peter mee leven. Toen hij zijn totem ontving kon Peter zich er goed in vinden, met dank aan zijn leiding, die een fantastische totemisatie hadden voorbereid op buitenlands kamp in Polen.

Zoals je leest een echt scoutsbeest met een impressionante scoutscarrière. Peter is er uiteindelijk in geslaagd om van zijn hobby zijn beroep te maken want nog voor hij stopte was hij al professioneel bezig in het jeugdwerk. Hij geeft wel toe dat hij het stiekem een beetje mist om ergens als vrijwilliger mee bezig te zijn.